Cand sa nu montezi profile decorative pe fatada casei?

Domeniul profilelor decorative a renascut in ultimii ani, spre bucuria noastra, a arhitectilor si a constructorilor. Tot mai multi proprietari de case isi doresc o schimbare a fatadelor lor care sunt anoste, rigide si plate. Isi doresc case frumos conturate, cu personalitate si pline de viata.

De cele mai multe ori insa rezultatul final nu este unul placut. De ce? Va invitam sa cititi in continuare.

Atunci cand achizitionezi profile decorative nu cumperi numai produsul in sine. Trebuie sa fii atent si la povestea lor, cum se potivesc diferitele elemente si simbolistica lor. Nu este suficient sa montezi cateva bare drepte pe fatada si sa te astepti la un rezultat spectaculos. Trebuie gandita armonia lor. In egala masura trebuie sfatul unui arhitect sau designer, care cunoaste ramura profilelor decorative.

Lipsa unor cunostinte in acest domeniu conduce catre un rezultat neplacut. In cazul fatadelor frumoase cu profile decorative trebuie o colaborare stransa intre arhitect/ designer, consultant tehnic si constructorul care face montajul. Degeaba se achizitioneaza cele mai bune profile decorative, daca mesterii nu au abilitatile necesare montajului lor.

Designul unei case nu este usor. Proportiile unei case sunt diferite si de aceea si volumele trebuie sa fie diferite. Personalizarea profilelor decorative (de la dimensiuni pana la model) devine o necesitate, daca intr-adevar se doreste un rezultat spectaculos.

Daca un proprietar de casa se hotaraste sa coordoneze singur acest proces, mai mult ca sigur vor aparea situatii neprevazute, care vor ingreuna intreaga situatie. Aces lucru este previzibil, pentru ca este un domeniu nou, in care nu au experienta necesara.

Calitatea profilelor decorative este foarte importanta, in egala masura trebuie analizate informatiile despre materialele de constructie din prezent, cu care se imbina aceste profile decorative. In prezent exista termosistem pe fatada, iar acesta nu permite montajul unor elemente grele sau rigide (pentru ca este flexibil si se dilata).

Fisurile si crapaturile sunt cele mai mari probleme, care pot fi evitate cu usurinta prin folosirea materialelor adecvate fiecarei situatii in parte.

Cand sa nu montezi profile decorative pe fatada casei? Atunci cand bugetul nu iti permite, pentru ca atunci se fac cele mai multe compromisuri la calitate si la design. Bugetul nu include numai profilele decorative in sine, ci si manopera (care este de durata), adezivii, timpul alocat de proprietari din timpul lor liber sau de serviciu, costul unui consultant (care eficientizeaza mult costurile si timpul de executie).

Profilele decorative aduc un plus de valoare caselor, insa numai daca sunt fabricate corect, daca sunt montate corespunzator, iar modelul lor are o simbolistica. Povestea casei este cea care aduce valoare, este cea care o evidentiaza fata de celelalte.

Peretii casei sunt ca niste file goale, peste care profilele decorative vin si scriu povestea casei. Ce poveste ai vrea sa exprime casa ta?

Va invitam sa vizualizati cateva exemple de montaj necorespunzator si/ sau calitate slaba a elementelor decorative, intalnite de-a lungul timpului de echipa noastra.

In primele imagini sunt evidentiate greseli de design si de montaj. Imbinari realizate necorespunzator , elemente cu proportii neadecvate si montaj defectuos.

Urmatoarele imagini prezinta montarea unor profile din ipsos peste un termosistem din polistiren. Exista elemente din mozaic care rezista pe fatade, insa numai daca acestea nu au termosistem.

Profilele din ipsos sunt elemente dure, care nu sunt flexibile, in comparatie cu termosistemul, care vara isi mareste volumul, iar iarna se contracta. Inevitabil apar crapaturi care duc la un aspect neingrijit.

Imaginile finale prezinte profile decorative din polistiren de o calitate slaba. Nu toate tipurile de polistiren sunt potrivite pentru fabricarea elementelor decorative, la fel se intampla si la rasina. Daca polistirenul nu este calitativ acesta se macina, iar daca rasina nu este rezistenta apar crapaturi.

Scroll to Top
Scroll to Top