Din punct de vedere stilistic, casa pe care v-o prezentăm astăzi a fost concepută pornind de la stilul arhitectural neoromânesc, fiind, în același timp, puternic ancorată în actualitate. În urma consultărilor cu clientul, designerul nostru a realizat un proiect care subliniază, prin elementele adăugate, proporțiile impunătoare ale construcției, creând un joc dinamic între linii simple și detalii mai complexe. Ulterior, profilele au fost aplicate pe clădire și, prin cromatica diferită, s-a făcut o diferențiere suplimentară între acestea și suprafața plană a pereților
Mai jos regăsiți poze de la măsurători. Genul acesta de poze solicităm și pentru estimarea de buget inițială și recomandarea de stil, la casele construite deja.
Simularea de design personalizată pentru această casă.
Schițe care prezintă fiecare element arhitectural utilizat la acest concept.
Privind fațada principală, remarcăm prezența frontonului plasat deasupra ferestrei late din partea stângă, delimitat și susținut lateral de coloane. Pe verticală, fereastra are un corespondent în balconul de la etaj, unde am plasat coloane similare și unde am așezat o cornișă intrados, care intră într-o relație echilibrată cu ancadramentul ușilor. În cazul cornișei din partea superioară, stilul neoromânesc este punctat printr-o friză vegetală elegantă. Central, la intrarea casei este reluat motivul vegetal în traforul din stânga, un accent organic prin care se creează contrast cu sobrietatea formelor arcadei de la ușă sau a coloanei de pe colț. În dreapta fațadei principale sunt plasate patru ferestre cu ancadrament, sprijinite optic de un solbanc-brâu care poartă privirea către cele trei ferestre arcuite de pe fațada din dreapta.
În partea din spate a casei, terasa cu arcade este cea care iese în evidență. Coloanele folosite anterior sunt reluate și aici, delimitând un spațiu de confort care oferă sentimentul de acasă. În partea interioară a terasei se remarcă, prin culoare și design, cornișa intrados și ancadramentele ușilor. La etaj, diferența de mărime între cele două ferestre este evidențiată suplimentar prin prezența stucaturii sub solbancul din partea stângă.
Rezultatul la care echipa noastră a ajuns la finalul acestui proiect este o reinterpretare personalizată a stilului neoromânesc, o împletire armonioasă între tradițional și modern, atât din punct de vedere estetic, cât și din cel al mijloacelor folosite. Profilele decorative aplicate subliniază caracterul impunător al casei, înnobilându-i aspectul pentru anii ce vor urma.