Casele mediteraneene

Stilul arhitectural ales pentru casa influenteaza estetica gradinii si a gardului, precum si atmosfera generala in ea. Casele meditaraneene te duc cu gandul la vacanta si la zilele relaxante de vara. De obicei le vedem in jurul marii sau au piscina in apropiere, fiind ideale pentru activitati in aer liber.

Terasele la aceste case functioneaza ca umbrare si mentin o temperatura scazuta in interiorul casei. Seara sunt locul ideal pentru te bucura de ultimele raze de lumina, la un gratar, impreuna cu familia sau prietenii.

Acoperisul caselor meditaraneene este masiv, iar elementele arhitecturale contureaza frumos si discret formele casei, fara a avea detalii incarcate sau florale. Povestea elementelor arhitecturale este una simpla, in trepte, care creeaza discret umbre. Arcadele sunt prezente la astfel de proiecte si de obicei devin punctul forte al casei, prin frumusetea repetitiei lor si perfectiunea curbelor.

Ferestrele au ancadramente simple, elegante, cu sau fara solbanc. Cornisa este de obicei mai mare si prezinta un model discret. Arcadele sunt cele care necesita o atentie sporita in privinta elementelor decorative, avand unghiuri diferite. Coloanele au linii simple.

Elementele decorative pentru o astfel de casa sunt in linii drepte, nu sunt incarcate cu detalii si au proportii corespunzatoare cu dimensiunile casei.

O casa in stil mediteraneean aduce numeroase beneficii proprietarilor, mai ales prin atmosfera calda pe care o emana si prin spatiile aerisite si mari. Este casa ideala de vacanta.

Daca doresti elemente arhitecturale pentru casa ta, in stil mediteraneean, te invitam sa ne trimiti mai multe detalii despre proiectul tau la adresa de mail: office@profiledecorative.ro si un reprezentant CoArtCo o sa te contacteze.

Proiect Ovidiu

Proiect Palazu Mare

Proiect Domnesti

Proiect Darza