Culori pentru fatade case

Fatada unei case este cea mai importanta trasatura. Prima impresie este cea care ne determina sa ne placa sau nu un lucru. Arhitectura este in continua schimbare, iar casele au trecut prin numeroase transformari, in functie de perioada in care se afla societatea.

Culorile fatadelor au fost printre alegerile cele mai grele. Alegerea lor pentru exteriorul caselor depinde de cultura locului si de gusturile proprietarilor. In zonele unde exista veri calduroase sunt alese predominat culorile pastelate, deschise, care nu atrag razele soarelui. Culorile mai inchise au fost folosite in zonele mai reci, pentru a atrage maximul de caldura solara.

In functie de forma casei si stilul ei arhitectural exista anumite culori care ar trebui alese pentru fatadele casei. Culorile pastelate sunt alegerea ideala in orice context, pentru ca ele armonizeaza ansamblul. Recomandarea noastra sunt culorile neutre, calde, care lasa lumina soarelui sa contureze elementele decorative. Intotdeaua culorile pastelate vor ajuta la vizualizarea umbrelor, iar acest lucru este de dorit pentru personalizarea fatadelor.

De multe ori in alegerea culorilor pentru fatadele casei intalnit termenii de ton si nuanta, care nu inseamna acelasi lucru. Tonul este calea pe care o culoare o parcurge de la alb la negru, gradul de intensitate. Nuanta reprezinta combinarea unei culori cu o alta culoare, in diferite graduri. Astfel atat tonurile, cat si nuantele pot avea un numar infinit de posibilitati.

Mai jos regasiti cateva exemple de culori alese pentru fatade de case realizate de echipa noastra.