Realizare Arcade si Ogive

Ogiva reprezinta arcul ascutit care sustine bolta unei constructii. Este o solutie arhitecturala specifica perioadei goticului. Prin extensie arhitectura gotica se mai numeste si arhitectura ogivala. Ogiva este si un sistem de constructie format din trei parti componente: culee, arce butante si pinacluri. Acestea sunt elemente structurale, nu decoratiuni.

CoArtCo va poate ajuta cu mulajele necesare constructiei unei ogive. Aceste mulaje ofera suport pentru asezarea bucatilor de caramida. Se asigura astfel un rezultat perfect, conform proiectului. Daca in trecut pentru realizarea ogivelor se foloseau structuri complicate din lemn, in prezent mulajele din polistiren usureaza munca mesterilor, pentru a pastra vie traditia ogivelor din caramida.

Macheta Ogiva

Macheta Ogiva Polistiren

Constructie Ogiva Mulaj Polistiren

Construire Ogiva Mulaj Polistiren

Realizare  Ogiva Mulaj Polistiren

In lucrarea prezentata, ogivele au fost folosite pentru constructia unei crame la subsolul unui conac.
S-au construit doua ogive din caramizi: una mare cu dimensiunile de 8 metri x 8 metri si inaltimea de 4 metri si o ogiva mica, cu dimensiunile de 4 metri x 4 metri si inaltimea de 4 metri.

Macheta Ogiva din Polistiren

Constructie  Ogiva Mulaj Polistiren

Realizare Ogiva Mulaj Polistiren

Cum se construiesc ogive din caramida

Ogiva din Caramida

Element Decorativ Ogiva

Mulaj Element Decorativ Ogiva

In poze se observa si cele doua machete mici, aferente ogivelor, folosite pentru prezentarea conceptului.
Peste mulajele din polistiren, taiate in forma ogivei, s-au asezat caramizile, iar la final mulajele au fost scoase pentru a scoate la iveala ogivele frumos construite. Bineinteles, manopera este cea care conteaza in acest gen de constructii. Forma finala si modul de asezare al caramizilor fiind munca cea mai grea si cea care conteaza cel mai mult. In imagini se observa grija la detalii, modul de asezare al caramizilor, pentru a crea un efect estetic autentic si echilibrat. Lucrarea este inca in desfasurare si ogivele nu sunt finalizate, mai fiind nevoie de chituirea rosturilor intre caramizi.

Mulaj Arcada

Mulaj din Polistiren pentru Constructie Arcada

Constructie cu Mulaj Arcada

Constructie Arcada cu Mulaj