De ce nu exista cataloage cu elemente arhitecturale standard?

Spre deosebire de o tencuiala decorativa, care este necesara pentru protectia casei fata de intemperii, elementele arhitecturale sunt utilizate strict pentru infrumusetarea casei. Acestea au o istorie indelungata si ajuta la personalizarea caselor, dar si la diferentierea statutului social al proprietarilor.

Precum in cazul alegerii unui costum, unde avem varianta fie sa il facem bespoke, fie sa il alegem dintr-un standard si sa il adaptam la dimensiunile necesare, asa este si in cazul elementelor decorative. Doar ca in ceea ce priveste elementele arhitecturale, pe langa dimensiuni avem si forme diferite de case. Ceea ce creeaza o arie nelimitata de optiuni.

Daca vrei o casa frumoasa, care sa te reprezinte, trebuie sa apelezi la un designer cu experienta lucrului cu elemente arhitecturale, de exterior, si care sa iti prezinte un portofoliu de lucrari realizate.

Elementele decorative aduc un plus de valoare casei numai daca apelezi la serviciile unui designer.

Sunt foarte multe variabile (inaltimea, forma, destinatia constructiei, umbrele lasate de elementele decorative, in lumina soarelui, proportiile fata de alte elemente etc.) care trebuie luate in considerare atunci cand se realizeaza proiectul de fatada al unei cladiri.

Folosirea fara experienta a elementelor decorative creeaza inevitabil un design, dar riscul ca acesta sa nu iti aduca un plus de valoare este foarte mare.