De ce sa alegem alb pentru fatada casei?

De ce sa alegem alb pentru fatada casei?

Indiferent de stilul ales pentru casa, culoarea alb a fost folosita cu succes pentru exterioarele caselor. Ce este remarcabil este faptul ca aceasta culoare se potriveste cu orice stil arhitectural.

Albul este culoarea pe care o asociem cu puritatea, curatenia si inocenta. Dar, dincolo de simbolistica, ofera un contrast puternic fata de culorile din natura, fie ca este vorba de verdele copacilor sau albastrul cerului. In mod clar, o casa alba iese in evidenta printre atatea culori.

Albul este ideal atunci cand vrei sa vezi multa textura si umbre. Fie ca este vorba de ornamentele casei sau tamplaria de la ferestre, umbrele se vor vedea mult mai bine si vor contura foarte frumos fatada. Daca fatada are multe detalii, atunci ele vor fi scoase in evidenta mai bine cu ajutorul acestei culori. De aceea echipa noastra recomanda de fiecare data albul sau nuantele pastelate ale culorilor, care permit umbrelor sa se vada cat mai bine.

In egala masura albul functioneaza foarte bine si pentru fatadele moderne, aducand un plus de claritate si simplitate. Si contureaza puternic liniile clare ale casei moderne.

Casele moderne folosesc exclusiv albul, pentru a contrasta cu natura si pentru a scoate in evidenta formele constructiei.
Nu poti da gres alegand aceasta culoare pentru fatada casei, este o alegere buna in orice situatie. Exista multe tonuri si pentru alb: alb crem, alb fildes, alb gri etc.

Desi in istoria arhitecturii poporului nostru, culorile intense au fost destul de prezente, albul isi preia locul in topul alegerilor pentru fatadele caselor.

Un contrast foarte frumos este realizat atunci cand fatada casei este alba, iar tamplaria ferestrelor sau sageacul este intr-o alta culoare mai intensa. Posibilitatile sunt multiple, toate potrivite intr-un context favorabil.

Daca doriti un proiect de design pentru fatada casei dvs., va invitam sa ne contactati pe mail: office@profiledecorative.ro.