Pergolele pentru gradina

Daca iti doresti o schimbare pentru gradina sau terasa ta, pergolele sunt o alegere de luat in seama. Sunt foarte utile pentru a delimita spatiul, sunt aerisite si nu intuneca gradina.
O pergola este o constructie usoara, formata dintr-o retea de grinzi de lemn, sustinute de siruri de coloane, de stalpi, pe care se intind sau nu plante agatatoare.


Sunt ideale pentru a contura un loc anume din gradina, aduc valoare acesteia si sunt foarte versatile. Pot fi realizate in orice stil, astfel incat sa se potriveasca perfect cu atmosfera din gradina.
pergole din len cu coloane decorative
Pergolele nu ofera adapost, insa tocmai aceasta aerisire este ceea ce ofera farmec. Amplasate in jurul piscinei creeaza o imagine de spa si de relaxare. In plus, poate fi un loc special unde se pot savura gustari langa piscina.

pergole din lemn cu coloane decorative din polistiren pentru piscina pergole piscina, terasa piscina cu coloane din polistiren casa oaspeti cu pergole si profile decorative din polistiren, fatade case
De asemenea in cadrul unei pergole pot fi montate ventilatoare pentru anotimpul calduros sau incalzitoare pentru anotimpul racoros, bineinteles toate special concepute pentru exterior.
producator pergole lemn cu profile decorative, coloane decorative
Aceste pergole din spatiul exterior pot fi suportul ideal pentru plante agatatoare, care sa imbrace stalpii in verde. Cu timpul, plantele vor creste, iar pergola va fi ca un spatiu de trecere intre natura si casa.

Aceste pergole creeaza o atmosfera diafana si parca desprinsa din povesti.
Daca aveti curtea cimentata si nu vreti sa o acoperiti cu o terasa sau nu stiti ce sa faceti, pergolele sunt cea mai buna alegere. Puteti construi doar pe o anumita portiune, astfel incat sa va jucati cu proportiile si cu punctul de atractie vizuala.

Atunci cand planificati constructia, trebuie sa luati in considerare mediul inconjurator si ce atmosfera doriti sa realizati. Pergolele cu stalpii din coloane grecesti creeaza o atmosfera rafinata, iar cele cu stalpii din lemn sunt mai rustice. Bineinteles conteaza foarte mult si cum este conceputa constructia, detaliile fiind foarte importante. De obicei deasupra se folosesc bucati de materiale textile in culori pastelate (care se misca in vant sau nu), papura, stuf, bambus sau bucati inguste de lemn.

pergola din lemn cu coloane decorative din polistiren, bucatarie vara acoperita cu pergola care are coloane decorative foisor si pergola cu banci de relaxare, pergola lemn pentru curte
O pergola poate fi atasata de casa si continua astfel spatiul de locuit. In acest caz, poate fi folosita aceeasi culoare de exterior ca cea a casei si pentru pergola sau din contra, o culoare vibranta, pentru contrast. Pentru a crea o atmosfera retrasa si intima, puteti acoperi mai mult pergola, sau o puteti pozitiona intr-un colt al gradinii departe de casa.

terasa casa cu pergola si stalpi, coloane decorative din polistiren terasa casa - pergola lemn pergola, gratar, terasa, cooane decorative
Recomandam sa fie amplasate in zona estica a gradinii pentru a va bucura de razele soarelui. Amplasarea in partea nordica nu va fi multumitoare din cauza lipsei luminii. Ce poate fi mai placut in weekend decat relaxarea in sezlongul de sub pergola. Jocul umbrelor dupa-amiaza va fi special sub o pegola, iar serile mai romantice sub sclipirile stelelor.

Sunt un motiv minunat de a petrece mai mult timp afara, in compania celor dragi.