Profile Decorative pentru Interior

Va invitam sa vedeti cateva idei de design pentru profilele de interior, in functie de destinatia camerelor. CoArtCo comercializeaza: plinte, brauri si cornise personalizate. Aceste elemente aduc un plus de eleganta si rafinament oricarei incaperi. Ele pot schimba estetica si proportiile si de aceea sunt utilizate de toti specialistii din domeniu.

Aceasta sufragerie este amenajata intr-un stil destul de futurist insa pastreaza niste proportii foarte bine delimitate in ceea ce priveste ornamentele sale decorative din polistiren. Astfel, atat cornisa cat si plinta au dimensiuni apropiate tocmai pentru a pastra echilibrul optic dat si pentru a creea o foarte buna delimitare intre tavan si restul incaperii.

Acest stil vintage abordat a reusit sa capete forma cu ajutorul elementelor decorative din polistiren alese. Astfel, atunci cand vine vorba despre cornisa s-a ales cu dimensiuni de 175mm/45mm tocmai pentru a sublinia acest stil ales, iar in cazul ancadramentului de la usa, acesta si-a pastrat proportiile de 150/40 mm tocmai pentru a se armoniza perfect cu restul incaperii. Plinta, desi este putin observabila are o dimensiune de 100/15mm. Asadar, daca doriti sa obtineti aceste efecte optice in incaperea dumneavoastra este bine sa tineti cont de aceste dimensiuni.

Un hol clasic, elegant ce exprima mult rafinament. Acest hol a fost creatia unui arhitect talentat ce a stiut sa imbine cu maiestrie aceste elemente decorative din polistiren, tinand seama de importanta dimensiunilor lor. Modelul cornisei este unul elegant, in trepte, ce face o trecere gradata intre tavan si restul peretilor. S-a mers pe o dimensiune de 162/165mm deoarece este vorba despre un hol inalt ce trebuia ajustat optic. In cazul fronotnului de la usa, modelul ales este unul clasic, rafinat, facut pe comanda la dimensiunile de 310/75 mm. Ancadramentul usii este unul cu forme rotunjite ce imbraca frumos incaperea si evidentiaza un stil boem, avand dimensiunile de 80/20 mm.

Camera copiilor poate fi acum foarte frumos decorata de aceste elemente din polistiren care au capacitatea de a nu incarca din punct de vedere optic incaperea.

Astfel, in cazul acestui dormitor pentru copii s-a mers pe forme cat mai jucause si mai diverse, in functie de preferintele clientului. Modelul cornisei este unul interesant, in trepte tocmai pentru ca in camera copilului formele sa fie armonioase. Dimensiunea acesteia este de 107/107mm. In cazul frontonului s-a ales o dimensiune de 65/67mm care sa se completeze foarte bine cu marimea ancadramentului de la usa care este de 25/90 mm.
Desi plinta poate parea usor fragila, pentru a va demonstra rezistenta acesteia, va informam ca dimensiunsile ei sunt de 150/20 mm.

O sufragerie primitoare si eleganta poate deveni asa doar daca elementele din polistiren alese au capacitatea de a reprezenta foarte bine stilul dorit. Astfel,specialistii nostrii au ales sa lucreze aceste elemente decorative in propriul nostru laborator. In continuare vrem sa va aratam adevaratele dimensiuni pe care le pot capata aceste profile din polistiren pentru ca dumneavoastra sa va puteti face o idee a folosirii lor.Astfel, pentru acesta camera s-au folosit : o cornisa de 160/210mm, o scafa de 150/200mm, un ancadrament biblioteca de 80/20 mm si de 19/12mm, o plinta de 130/18 mm. Si toate acestea pentru a obtine o perfectiune optica demna de invidiat de catre orice arhitect.

Acest model deosebit de cornisa este unul de dimensiuni destul de mari de 390/430 mm. Aceste proportii au fost alese tocmai penru a se reusi o delimitare clara a tavanului de restul incaperii. Practic aceasta cornisa reuseste sa separe foarte bine doua stiluri arhitecturale diferite.

Din punct de vedere optic, aceasta incapere are o structura deosebita deoarece cornisa aleasa reuseste sa creeze impresia de “tavan in tavan”, practic reusindu-se astfel o coborare optica a tavanului. Este vorba de o cornisa din polistiren de 30/200 mm ce se imbina foarte bine cu ancadramentul de la usa de 70/25 mm si cu plinta aleasa la dimensiunile de 170/26 mm.

Un dormitor clasic, spatios, intr-o cromatica ce ii pune in evidenta eleganta.

Profilele din polistiren au fost alese de catre specialisti in domeniu si realizate in propriul nostru laborator in functie de dimensiunile cerute de acestia.
Plinta are un model deosebit, deloc abrupt avand dimensiunile de 330/250 mm tocmai pentru a creea un spatiu cat mai intim si mai primitor.
In cazul frontonului, dimensiunile sunt de 310/75mm, iar ancadramentul de 80/20 mm. Aceste profile din polistiren au capacitatea de a se face foarte bine remarcate datorita dimensiunile lor.

Un alt dormitor, de data aceasta reprezentand un spatiu mult mai restrans si intim. Profilele decorative din polistiren au fost in asa fel alese incat sa se realizeze o economie a spatiului. Astfel avem un fronton de 100/130 mm, Un ancadrament de 80/20 mm si o plinta de 150/20 mm. Toate acestea au fost in asa fel alese incat atmosfera sa nu fie prea incarcata iar modelele alese au mers pe un stil clasic, usor de realizat si de identificat.

Acest dormitor ce ne aduce aminte de sec xv-lea contine foarte multe elemente decorative din polistiren ce au fost construite pastrand proportiile si stilul acelor vremuri. Este un dormitor deosebit, romantic, potrivit pentru o luna de miere. S-au folosit elemente decorative din polistiren de diferite dimensiuni ca: o cornisa de 220/140 mm, ancadramente de 220/140 mm si 90/25 mm, un brau foarte elegant 450/260mm si o plinta de 120/15mm, toate aceste elemente redand o atmosfera fastuoasa, imperiala.

Acest dormitor futurist este unul dintre cele mai apreciate design-uri interioare ale anului, fiind in ton cu cerintele secolului actual. S-au folosit destul de putine profile din polistiren tocmai pentru a se pastra atmosfera usor minimalista asadar s-a ales o cornisa destul de ingusta, o plinta care nu iese foarte mult in evidenta de 89/11 mm , acestea fiind singurele elemente decorative ce tin de arhitectura. In rest, aceasta camera se remarca prin mobilierul inedit si iluminatul sau special.