Proiect Casa Rezidentiala Galati 5

O casă cu o arhitectură construită din linii simple, unghiuri drepte și forme preponderent rectangulare constituie o pânză albă pe suprafața căreia se poate realiza o adevărată capodoperă. Ca și în alte situații, echipa CoArtCo a conceput și a executat o transformare de impact a locuinței, așa încât aceasta să fie locul în care proprietarii să se simtă cu adevărat acasă.

                Prima etapă a proiectului a constat în măsurarea construcției și conceperea unui design care să-i pună în evidență masivitatea, fără a o îngreuna din punct de vedere vizual. Amplasarea profilelor decorative a fost concepută astfel încât accentul să se pună pe crearea impresiei de înălțime, prin construirea optică a unor linii verticale de-a lungul pereților. Tocmai acest rol îl au bosajele pe colț, cele care unesc, pe verticală, ferestrele de la parter cu cele de la etaj și cele plasate deasupra garajului, oferind structură unui spațiu cu aspect monolitic. Cornișa lată, bine proporționată cu întregul, înconjoară armonios întreaga casă, făcând o trecere echilibrată între acoperiș și pereți.

                O importanță semnificativă în cadrul conceptului designerului nostru a fost folosirea pilaștrilor, consolelor și coloanelor pătrate, care contribuie, vizual, la susținerea întregului ansamblu, creând o puternică impresie de stabilitate. Propunerea echipei noastre a fost aceea de a înlocui stâlpul metalic și consola din fier forjat de la intrare cu un pilastru încheiat într-o consolă masivă, dar și de a demola, reconstrui și reamenaja terasa din spate. Aspectul anterior, de fragilitate și dizarmonie față de geometria casei, a fost înlocuit printr-un ansamblu ce respectă nivelul de înălțime și rectangularitatea clădirii. Tocmai din acest motiv, au fost alese coloane de secțiune pătrată, caracterizate prin simplitate și sobrietate, care intră într-un contrast plăcut cu traforul cu motive florale aflat în partea inferioară.

                Rezultatul final, posibil datorită echipei noastre de montaj, care s-a ocupat de lipirea, finisarea, vopsirea profilelor, dar și de aplicarea tencuielii decorative, este unul spectaculos, de o eleganță care se remarcă prin impozanță și stabilitate, nu prin ostentație.