Proiect Casa Rezidentiala Pipera

Fatada casa cu profile decorative din polistiren CoArtCo

Așa cum o carte bună are nevoie de o copertă cu personalitate și creativă, și aspectul unei case necesită o personalizare, care să spună ceva despre locuitorii dinăuntrul său.

Din păcate însă, suntem, de cele mai multe ori, preocupați mai mult de interiorul casei, decât de exterior. Uităm că acesta este primul contact vizual pe care un oaspete îl are cu casa căreia urmează să îi treacă pragul, dar și faptul că exteriorul aduce plusvaloare casei în întreg spațiul public.

Farmecul și personalitatea unei case sunt date, întotdeauna, de fațadă și de detaliile finisajelor. Conștienți de faptul că acestea nu pot lipsi din arhitectura locuinței lor, proprietarii acestei case din Pipera ne-au contactat și ne-au solicitat… inspirația și priceperea, adunată în sutele de proiecte finalizate de-a lungul anilor, dornici să ofere distincție căminului lor.

Plecând de la un buget limitat, în care am reușit să ne încadrăm fără echivoc, am realizat un proiect, o simulare a fațadei, așa cum o vedem noi în contextul dat. Nu a durat mult până să primim “undă verde” să producem profilele, etapă precedată de montaj, realizat tot de specialiștii CoArtCo.

Frumusețea exteriorului unei case se păstrează mult mai greu la exterior decât la interior, lucru de care noi, cei de la CoArtCo ținem cont și îl conștientizăm.

Știm cât de importantă este calitatea materialelor pe care le folosim în personalizarea locuințelor, așa că în producerea de profile decorative utilizăm doar polistiren expandat A200, cu densitatea de 30 de kg/m3, grunduite manual cu un strat dublu de rășină, special concepută pentru mediul din România. Acestea conferă o rezistență sporită la ploaie, vânt, căldură excesivă și frig, pe parcursul a zeci de ani.

În cadrul proiectului de personalizare a casei din Pipera, am îmbinat elemente decorative precum ancadramente ferestre și ancadramente ușă garaj, brâuri decorative și solbancuri.

Am reușit astfel să oferim și să accentuăm un stil, prin personalizarea exteriorului ferestrelor și a ușii de la garaj, transformându-le în elemente primordiale de atracție vizuală. Acestora li s-au adăugat solbancurile care, pe lângă rolul estetic, au și unul practic – de a prelua apa de ploaie de pe pervazuri și de a o împiedica, prin existența picurătorului, de a se scurge direct pe fațadă.

Ne bucurăm nespus că am adus plusvaloare și personalitate încă unei locuințe, cât și bucurie pe chipul proprietarilor, încântați de aspectul exterior al căminului lor.