Stucatura – Element Arhitectural Complex

Stucatura este un element arhitectural complex, care iese foarte repede in evidenta. Se monteaza de obicei pe tavan sau pe peretii interiori si reprezinta o suprafata decorativa iesita in relief. Decoratiunile la o stucatura sunt in cele mai multe cazuri vegetale (frunze si flori stilizate) sau structuri geometrice.

Daca in urma cu multi ani, aceste elemente decorative se realizau din ipsos, la fata locului, intr-un timp indelungat, in prezent, cu ajutorul polistirenului, putem livra stucaturi complexe in doar cateva zile. Tehnologia existenta acum usureaza munca mesterilor foarte mult. Montajul este destul de facil si de rapid. Nu este nevoie de matrite complicate sau timp indelungat de executie, cu multi mesteri. In doar cateva zile, designul casei poate fi modificat foarte mult.

Stucatura Decorativa din Polistiren montata pe Perete

Stucatura din Polistiren montata deasupra Usii

Stucatura Decorativa aplicata pe Perete

Stucatura din Polistiren Montata pe Arcada Usii

Stucatura Decorativa din Polistiren

Stucatura Decorativa aplicata pe peretele casei

Stucatura Decorativa din Polistiren aplicata pe Tavanul Camerei

Stucatura Decorativa din Polistiren CoArtCo

Stucatura Decorativa din Polistiren montata pe Perete

O stucatura poate fi utilizata in design in combinatie cu alte elemente arhitecturale, precum coloane, brauri, cornise etc. In functie de efectul estetic dorit, stucaturile pot fi supradimensionate sau cu elemente structurale iesite din comun, pentru a focusa atentia numai pe ele. Delicatetea detaliilor este lucrul care aduce valoare la o stucatura. Cele de interior sunt acoperite cu o rasina minerala fina, lipirea lor se face cu ajutorul adezivilor de interior, iar ulterior se vopsesc in orice culoare, cu ajutorul vopselei lavabile.

Prin extensie aceste elemente pot fi si de exterior, integrate in alte denumiri de elemente arhitecturale. La exterior sunt acoperite cu o rasina grunjoasa minerala, care le protejeaza de intemperii si de razele UV. La fel, lipirea lor se face cu adezivi speciali de exterior, iar la final se vopsesc in orice culoare cu ajutorul vopselei lavabile.
Aceste ornamente decorative trebuie folosite cu atentie, deoarece amplasarea lor intr-un anumit cadru trebuie atent studiata de catre au arhitect sau un designer, pentru a nu incarca din punct de vedere estetic. Noi ii incurajam pe clientii nostri sa guste din rafinamentul acestor ornamente deosebite.

Stucatura Decorativa din Polistiren

Stucatura din Polistiren

Stucatura

Stucatura Decorativa

Stucaturi Polistiren

Stucaturi Polistiren Interior

Stucaturi Exterior

Stucaturi Decorative pentru Interior

Stucaturi Decorative pentru Exterior

Stucatura Decorativa din Polistiren pentru Interior

Va invitam sa va inspirati din pozele prezentate pe site-ul nostru si sa ne contactati pentru a pune in aplicare proiectul dumneavoastra de design interior sau exterior.